Ligako bigarren postua ziurtatuta eta, ondorioz, play offetarako txartela eskuratuta
Gauzak horrela, ostiral iluntzeko partida igarobide bat besterik ez zen eta, ondorioz, ez zen intentsitate altuko partidarik espero. Ez zen horrela izan, ordea. Epaileak partidari hasiera eman zionetik gogotsu eta sendo aritu ziren ibartarrak, baloia mugituz, joku bizkor eta dinamikoa egiten. Korner batean etorri zen lehen gola. Jokaldi taktiko batean Amaia Olazabalek gola sartu zuen. Atzetik beste hiru gol sartu zituen Lauburuk. Lehendabizikoa Olaia Lizartzak eta ondorengo biak Ane Artutxak.
Atsedenaldira iritsi aurretik ibartarrek gol bat jaso zuten arren, partida aldeko jartzea lortu zuten. Bigarren zatira, ordea, fidakor atera ziren neskak. Neurriz kanpo. Anoetarren hiru gol jaso zituzten eta markagailua estutu zen, 3-4. Orduan larritu ziren ibartarrak eta egoera berriz aldeko jartzeko asmotan baloia mugitzen hasi ziren, lehen minutuetako jokora bueltatzen. Artutxak bi gol sartu zituen eta arnasa hartzea lortu zuten neskek.
Partida amaitu aurretik laugarrena sartu zuten anoetarrek, beraz, 4-6 emaitzarekin bukatu zen lehia.

Asegurada la segunda posición en la tabla, ya estaba confirmada la participación en el play off
Así las cosas, el partido de la noche del viernes  era de mera de transición para las ibartarras y como consecuencia, no se esperaba mucha intensidad. Sin embargo no fue así. Las ibartarras desde el pitido de inicio estuvieron fuertes y con ganas, moviendo el balón, desarrollando un juego rápido y dinámico. El primer gol se produjo como consecuencia de un córner. En un jugada táctica Amaia Olazabal introdujo el esférico en las mallas. Tres veces más vio el balón el fondo de la portería de la meta de las de Anoeta. Una vez por Olaia Lizartza y dos veces más por parte de Ane Artutxa.
Antes del descanso las moradas  aunque recibieron un gol consiguieron poner el partido de su lado. En la segunda parte, sin embargo salieron confiadas en exceso. Como consecuencia recibieron tres goles de las de Anoeta, que apretaron en el marcador; 3-4. Este acercamiento  en el electrónico hizo que las de Ibarra movieran el balón tal y como lo hicieron en los primeros compases del partido, cogiendo nuevamente las riendas del juego. Dos goles más de Ane Artutxa dieron respiro a las moradas.
Al filo del final del encuentro las de Anoeta consiguieron su cuarto gol. Así se llegó al final con el resultado de 4-6.